Hírek

« vissza
2014. január 14.

Nyugdíj-előtakarékosságot ismét adókedvezmény támogatja


2014. január 1-én hatálybalépő új szabályozással megvalósul a hosszú távú öngondoskodásra szolgáló termékek versenysemleges szabályozása.
Az új nyugdíjbiztosítási adókedvezmény az adóról való rendelkezés jogosultságát jelenti. 2014. január 1-jétől a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkező emberek az általuk befizetett biztosítási díj 20 százalékának megfelelő összeget, de adóévenként legfeljebb 130 ezer forintot jóváírathatnak nyugdíjbiztosítási számlájukon.
Adókedvezmény segíti a nyugdíjbiztosítással rendelkezők számának növekedését, ami a későbbiekben jelentős szerepet játszhat az időskori ellátások kiegészítésében.
 

Kedvezőtlen demográfiai tendenciák Európában mindenhol kihívást jelentenek a nyugellátásban. Az egyéni öngondoskodás hiányában a társadalmi ellátórendszerek néhány évtizeden belül komoly problémával szembesülhetnek, így a nyugdíjbiztosítások elterjedése egyszerre szolgálja az állam és a fogyasztók érdekeit, mivel hozzájárul a nyugdíjjövedelmek kiegészítéséhez és ezáltal csökkenti a társadalombiztosítás terheit.